Project: Constant_V

Workshop Now, think of a question that is at stake for you

rosa (zhij, hen) is een feministische server die reist tussen verschillende locaties. Ze bieden een mobiele infrastructuur voor de leer-, experimenteer- en documentatiemomenten die plaats hebben tijdens het project A Traversal Network of Feminist Servers (ATNOFS). rosa bestaan niet enkel uit hard- en software, maar ook uit de veelheid van relaties die worden gesmeed rond het maken, onderhouden en doorgeven van deze server-infrastructuur: onder andere in de processen die lopen, de affectieve lading van acties, de gemeenschappen rondom.

In deze workshop maken we kennis met rosa , onder andere met de keuzes die gemaakt zijn voor de toegang tot deze server, en met de specificiteiten van hun omgeving. Er zijn verschillende lagen om te bekijken en uit te pakken. rosa kan een plaats zijn om data op te slaan en samen te schrijven, maar het kan ook een ruimte zijn om een publicatie te maken. In het werken met rosa langs het ATNOFS-traject was er specifieke aandacht voor taal, de aanspreekvormen van de server, en de verschillende vragen die op het spel staan voor feministische servergemeenschappen.

>> Als je wilt deelnemen, stuur dan een e-mail naar: info@constantvzw.org met als onderwerp "rosa, 5 maart".

De titel van deze workshop en installatie - in situ gecreëerd door Alice Strete & Cristina Cochior (Varia) - komt van een lezing door Alexis Pauline Gumbs waarin ze uitlegt hoe ze zich haar boek "Dub: Finding Ceremony" voorstelt als een orakel. Haar instructies werden aangepast tot welkomstbericht voor bezoekers van de rosa server.


@ Constant Vitrine office

Rue du Fortstraat 5
1060 Sint-Gillis Brussels Saint-Gilles