Project: Constant_V

The Death of the Authors, 1943: Een seance van bots

Tijdens de maand maart kan je in de vitrine van Constant de installatie bekijken van The Death of the Authors, 1943. Het is een "chatbot-opera" met Fats Waller, Nicolas Tesla, Beatrix Potter en Sergei Rachmaninov; vier kunstenaars die het leven lieten in 1943, en van wie het werk in het publiek domein kwam op 1 januari 2014.
Deze dode auteurs worden weer opgewekt in de vorm van een "chatbot": een klein computerprogramma dat automatisch tussenkomt in een chatbox en zich uitgeeft voor een mens. De bots gaan in dialoog met elkaar en met bezoekers die inloggen in hun online chatroom. Ze genereren beelden, geluid en tekst. Mooie Roland, een enorme printer uit de jaren ’80, volgt hun activiteiten nauwgezet, interpreteert ze en vertaalt ze naar een poster, aan het ritme van één per week.

Je bent van harte welkom op de vernissage van deze kleine tentoonstelling. Voor deze speciale gelegenheid, op vrijdag de 13de, organiseren we een seance met de bots en serveren we een ’opwekkende’ cocktail.

Met : BotsWaller, NICKola tesla, Beatrix Botter, Rachmanibot & plotter Roland. Een werk van Michael Murtaugh, Anne Laforet, Gijs De Heij, Antonio Roberts, An Mertens. Een productie van Constant.


@ Constant

rue du Fort / Fortstraat, 5 1060 Brussels