Project: Algolit

Release & publish often

Data Workers, de tentoonstelling van Algolit in het Mundaneum in Bergen is voorbij. Alles was er en werkte. En het was geweldig. Om onszelf en anderen de mogelijkheid te geven om afterlives, remixes en afgeleide werken te creëren, organiseren we tijdens deze sessie alle documentatie. We verzamelen code, voegen comments en licenties toe, publiceren de datasets van het Mundaneum, geven foto’s een plaats, zorgen ervoor dat de podcasts online te beluisteren zijn enz.

In de namiddag verwelkomen we Xiaochang Li voor een gesprek. Xiaochang Li is onderzoeker aan het Max Planck Instituut voor de Geschiedenis van de Wetenschap in Berlijn. Zij presenteert ons haar ideeën over de geschiedenis van de automatische spraakherkenning. Het maken van taal tot data maakte van data een dwingende noodzaak, en gaf zo vorm aan het conceptuele en technische fundament voor wat nu een van onze meest verstrekkende vormen van computerkennis is. Lees meer.

Algolit is een werkgroep rond FLOSS-literatuur en -code en organiseert regelmatig bijeenkomsten volgens het Oulipo-principe. Je hoeft niet te kunnen programmeren, maar als je het wel kan, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Het proces wordt tijdens de dag gedocumenteerd.


@ De Krook

Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent