Project: Samedies

Mz Balthazar’s Laboratory in Brussel

Mz. Baltazars ’s Laboratory is een feministische hackerspace en kunstenaressencollectief uit Wenen. Ze kiezen voor open source technologie en de filosofie van het delen om mythes rond technologie te ontkrachten.
Ze werken enkel met vrouwen in een non hierarchische leercontext.
Mz Baltazar’s Laboratory biedt vrouwen de plaats aan om zich electronica eigen te maken en interactieve kunstprojecten te realiseren. Gereedschap en kennis worden gedeeld voor individuele expressie met high tech.
In een driedaagse workshop zullen ze hardware hacken, noise en angst-robots maken. Kunstprojecten zullen samen worden bedacht en ontwikkeld.
Niemand is een expert, niemand is de student.

Over de workshop: Electronics & ArduinA introductie

Met deze workshop leer je de basisbeginselen van elektronica. We maken ook kennis met de open source microcontroller Arduino waarmee je de wereld en je omgeving op allerlei manieren kan meten alsook motortjes doen draaien, lampjes doen branden etc. Het is een chip om interactieve installaties te maken. We gaan voor een ontspannen aanpak in een fijne omgeving.

De workshop is enkel toegankelijk voor vrouwen of trans. Als je graag maakt in de plaats van consumeert, vervoeg ons!

Inhoud:

 Spelen met elektronische componenten en circuits bouwen / Solderen en verbinden / Werken met Arduino en de basisbeginselen van code leren bergijen / Spelen met sensors / Een interactief kunstwerk/bouwsel maken.

Met: Mz Baltazar’s Laboratory, met Lale Rodgarkia-Dara (AT) & Patricia Reis (PT)

Om in te schrijven, contacteer wendy atttt constantvzw . org

Deze worskhop is onderdeel van het project Ruelles en wordt gesteund door Constant vzw als een SAmedies activiteit.


@ Pianofabriek

Rue du Fortstraat 35, 1060 Brussel / Bruxelles

info portfolio