Kick%Sync%Trans: GenderBlending

@ Beursschouwburg cafe

Rue Antoine Dansaertstraat 20-28, 1000 Brussels

////////////////////////////////

Kick%Sync%Trans is een avond rond de de-normalizering van sport met als centrale gast Željko Blace.

Željko Blace is kunstenaar en activist, hij werkt met de spanningen die bestaan tussen sportnormen en queer uitdrukkingen. Hij vond QueerSport uit als een concept voor kritisch, experimenteel en duurzaam werk en emancipatie.

Samen met Timelab in Gent en een groep vrijwilligers maakte Željko Blace een prototype van de Diversity Kickertable, een gemodifieerd tafelvoetbalspel dat spelers wil doen nadenken over het thema representatie. De groep wisselde de sterotiepe mini-spelertjes met een verzameling handgemaakte, 3D-geprinte en 2D-lasercut figuurtjes. Intussen is een Brusselse uitgave van de tafel in de maak, in samenwerking met FabLab Brussel, het sociaal huis HoBo en RainbowHouse. Deze tafel wordt tentoongesteld in De Beursschouwburg tijdens GenderBlending.

Tom Weller is filmmaker en transgender coach bij Boxing-Girls, een queer-feministische boxclub in Berlijn. Hij maakt documentaires en langspeelfilms en organiseert video workshops rond thema’s van seksuele geaardheid en identiteit in sport.

Filmprogramma

  • Ruben Malchow & Tom Weller : Fest der Liebe (7.58min, 2005)
  • Tom Weller : Ring Frei (5.55min, 2010)
  • Tom Weller : trans*sport*gaygames* (8.55min, 2011)
  • Dylan Williams : Men Who Swim (1h11, 2011)

///////////////////////////////

Documents joints

GenderBlending

GenderBlending était une session de travail tenue au Beursschouwburg du 17 au 22 novembre 2014. Pendant une semaine elle a réuni des bodyhackeurs, des théoricien.nes 3D, des activistes de jeux, des designers queer et des féministes tech, afin de questionner les représentations clichées des corps (...)
GenderBlending was een werksessie van 11 tot 22 November 2014 in Beursschouwburg. GenderBlending bracht bodyhackers, 3D-theoretici, game-activisten, queer designers en softwarefeministen rond de tafel om samen typische digitale verbeeldingen van het lichaam uit te dagen, om stereotypen rond (...)