Project: Constant_V

The Radiated Book preview

Een voorproefje van Mondotheek::een irradiërend boek, een experimentele publicatie van het Mondothèque team in de vitrine van Constant.

In 1919 vulde het Mundaneum de helft van de majestueuze Jubelpark in Brussel. Het ambitieuze project werd bedacht door Paul Otlet en Henri Lafontaine als iets tussen documentatiecentrum, conferentieruimte en educatieve tentoonstelling in. "Het Mundaneum is een Idee, een Instelling, een Methode, een Verzameling werkmateriaal en collecties, een Gebouw, een Netwerk." (Paul Otlet, Monde)

In 2013 ging een groep kunstenaars, archivarissen en activisten op zoek naar de vele implicaties van een routinematig tussen het Mundaneum en "Google op papier". Onder de naam Mondotheque organiseerden zij discussies, reflecties en workshops op verschillende locaties. Een Semantische MediaWiki fungeerde als een platform om samen te schrijven, te redigeren en het boek vorm te geven. De verschijning van de publicatie Mondotheek::een irradiërend boek creëert een moment, een incisie in dit collectieve proces. Het is een uitnodiging om de verwikkelingen rond kennisinfrastructuur, geo-politiek en lokale geschiedenis van dichtbij te bekijken. Welkom!

Een boek-lancering is gepland voor eind september, dus houd de nieuwsbrief in de gaten!


@ Constant

Rue du Fortstraat 5, 1060 Brussel/Bruxelles