Deelnemers gezocht: GenderBlending

GenderBlending is een zesdaagse werksessie die plaatsvindt van 17-22 november in de Beursschouwburg, Brussel.

GenderBlending roept lichaams-hackers, 3D-theoretici, spel activisten, queer ontwerpers en software-feministen rond de tafel om stereotiepe digitale representaties van het lichaam uitdagen, en daarmee de regels van zowel gender als software naar hun hand te zetten.

Aan de hand van 3D-animatiesoftware zoals Blender, medische bodyscanners en 3D-printers, exploreren we de grensgebieden tussen gender en technologie.

Printen, scannen en modelleren zijn de vertrekpunten. Vandaaruit ontwikkelen we voorstellen voor andersoortige digitale lichamen. Tijdens de week organiseren we discussies, filmvertoningen, excursies, kleine workshops en presentaties. Zo leren we de theoretische en materiële eigenheid van genderrepresentaties in een digitale context beter begrijpen.

Deelnemers met uiteenlopende achtergronden en een interesse in GenderBlending zijn welkom. We vragen je wel om open source softwares zoals MakeHuman, Blender, Openscad, Freecad en PyMol te willen uitproberen. Idealiter breng je je eigen laptop mee, geïnstalleerd met een Linuxsysteem; je kan ook een computer lenen (beperkte beschikbaarheid).

Werkdagen van 10:00-18:00; drankjes en vegetarische lunch zijn voorzien. Deelname is gratis; maximaal 25 plaatsen beschikbaar. Wil je graag deelnemen? Schrijf een mail aan femke@constantvzw.org voor 15 oktober.


@ Beursschouwburg

Rue Antoine Dansaertstraat 20-28, 1000 Brussels