Brussel

Pure Data Patching Circles

De Pure Data Patching Circles zijn gratis workshops. Ze worden maandelijks georganiseerd als een manier om te samen te komen, te leren en plezier te maken via het creatieve gebruik van de Pure Data software. De workshops zijn bedoeld voor kunstenaars en programmeurs, en ter gelegenheid van performances en presentaties ook voor een groter publiek. Dit jaar worden de Brusselse patching circles gehost door Constant in Variable, een F/LOSS Arts Lab voor nieuwe media en kunsten en vragen rond open hardware, vrije software en vrije cultuur.

De workshop wordt georganiseerd door Olivier Meunier (olm-e http://ogeem.be) en staat open voor gevorderden en beginners, in een spirit van samenwerking en het delen van kennis. Ze zijn een excuus om elkaar te ontmoeten en individueel te evolueren.

De eerste circle is opgevat als een tinkernamiddag, met de installatie van een basis set-up in de ruimte en enkele patches, een werksessie met Olivier Heinry rond het deviëren van een CYSP2-projector, gevolgd door een barbecue ter gelegenheid van de eerste verjaardag van het huis en een meer formele presentatie van de patching circles en Pure Data software en projecten voor het publiek.

Toegang is open en gratis, maar graag reserveren via pdcircles@ogeem.be.

Publiek transport: Tram 25, 55, 94: Liedts

— Dit project krijgt de steun van het Ministerie van Cultuur van de Fédération Wallonié-Bruxelles, Digitale Kunsten —


@ Constant Variable

Rue Gallait straat 80, 1030 Schaerbeek