LGM2013: Gereedschappen voor de Toekomst

De jaarlijkse Libre Graphics Meeting (LGM) is een ontmoeting tussen gebruikers en ontwikkelaars van Free, Libre and Open Source software voor creatief werk. LGM wordt georganiseerd door de ontwikkelaars, ontwerpers, kunstenaars en activisten zelf, met als doel om hun Libre Graphics toolbox nog beter te maken.

De 2013-editie vindt plaats van 10 tot 13 april in Madrid, Spanje bij Medialab Prado in het kader van de Libre Graphics Research Unit. Gereedschappen van de Toekomst zijn het thema van deze ontmoetingsdagen. Hoe kunnen we een Libre Graphics workflow (her)uitvinden, die samenwerking en uitwisseling ondersteunt? Hoe kunnen we gereedschappen ontwerpen voor een Read-Write World?

LGM2013 biedt ontwikkelaars en gebruikers uit de hele wereld de kans om elkaar te ontmoeten en ervaringen, ideeën en code uit te wisselen. Op het programma staan team-meetings, workshops en 65 inspirerende lezingen over projecten als Tupi, Kune, Synfig en Laidout en bekende free/libre softwares zoals Gimp, Inkscape, Scribus, Blender en Krita.
Op het programma staan verder ook nog: typografie, animatie, open onderwijs, vector tekenen, bitmap editing en open meubels. Deelname is gratis. Alle presentaties worden gestreamed voor toeschouwers wereldwijd.

Steun Libre Graphics Meeting 2013 en draag bij op www.pledgie.com !


Medialab Prado, Madrid