Brussel

Honingverhalen

@ Woordenwinkel / Magasin de mots

Rue Gallait straat 178, 1030 Schaerbeek

////////////////////////////////

Op zaterdag 30 april 2011, van 11:00 tot 18:00, werd ’HONEYSHOP’, de film van Christina Stadlbauer, filmmaker en de vorige uitbaatster van de winkel, vertoond op het raam van de winkel in de Gallaitstraat 178.

Tussen september en oktober 2010 werd 7kg honing geruild voor verhalen over bijen en honing in de HoningWinkel. De honing werd geproduceerd door een kolonie bijen die op de Gallaitstraat 80 woonden. De honing heeft de naam ’ Le Schaerbeekois’ en ze bevat de smaken van Brussel en reflecteert de multi-florale variëteiten die in parken tuinen en op balkonnen in Schaarbeek bestaat. De prachtige verhalen die in de HoneyShop werden verzameld weerspiegelen de multiculturele diversifiteit van de bezoekers die hun verhalen ruilden voor honing.

De HoneyShop is een project van Christina Stadlbauer, uitgevoerd in de buurt Schaarbeek met de steun van nadine vzw.

Contact : Constant vzw - Clémentine - 0497 70 29 77 - clementine@constantvzw.org www.lalangueschaerbeekoise.be & http://activearchives.org/schaarbeeksetaal/

////////////////////////////////

Langue Schaerbeekoise / Schaarbeekse Taal

La Langue Schaerbeekoise gathers words and terms spoken by the many different people living in the Cage aux Ours neighborhood of Schaerbeek.
La Langue Schaerbeekoise récolte à travers des rencontres autour de la Cage aux Ours les mots utilisés par les différents groupes de population du quartier.
De Schaarbeekse Taal verzamelt woorden die bewoners rond de Berenkuil dagelijks gebruiken, maar die niet zijn opgenomen in de officiële talen van Brussel.