Brussel

Een legale identiteit voor bomen

Net voor de gemeenteraadsverkiezingen, op 12 en 13 oktober,organiseren Z33 en FoAM een tweedaagse workshop onder leiding van Heath Bunting en Constantlid An Mertens. Tijdens de workshop leer je hoe je een legale identiteit kunt creëren voor bomen, zodat die dankzij jouw voogdij eerst fictief, maar op termijn misschien ook als legale identiteit een eigen stem kunnen uitbrengen in onze maatschappij.

Heath demonstreert dat identiteit in de loop der tijd geconstrueerd kan worden door een ’individu’ te plaatsen binnen het web van mobiele telefoons, klantenkaarten, rekeningen, overheidscorrespondentie en andere persoonsgebonden data. Identity Bureau bevraagt de notie van persoonlijkheid door aan te tonen dat een identiteit in grote mate wordt bepaald door materiële zaken.

An brengt ze de vraag aan welke nieuwe perspectieven een legale identiteit voor bomen zou toevoegen aan ons individueel en maatschappelijk landschap. Mertens begeleidt de deelnemers in de ontdekking van de persoonlijkheid van de boom die ze onder hun voogdij nemen.

Inschrijven kan tot 6 oktober via info@z33.be.
Twee dagen all-in kost 30 euro, max. 20 deelnemers.

De workshop gaat door in FoAM, Koolmijnenkaai 30, 1080 Brussel. Op vrijdag starten we s’ochtends met een wandeling in het Zoniënwoud. Afspraak om 9u bij FoAM of om 10u op de parking van Verdronken Kinderen naast de Brussel Golf Club (oude Hippodroom), op de hoek van de Gravendreef en de Tumulidreef. Tram 94 Lieveheersbeestjes of station Bosvoorde.


@ foAM

Koolmijnenkaai 30-34 Quai des Charbonnages - 1080 Brussels / Bruxelles