Belgian Homeless Cup

@ Slachthuizen / Abbatoirs

Rue d’Aalststraat 7-11
Brussels / Bruxelles

////////////////////////////////

Belgian Homeless Cup is een sporttournooi voor thuislozen en asielzoekers. Tijdens de editie van dit jaar geeft een vrouwelijk voetbalteam opnieuw vorm aan de spelertjes van een kickertafel. Door samen te spelen, door de mannetjes te vervangen en te diversifiëren met niet-standaard lichamen, gay, dakloos, trans, vrouw en divers bespreken ze genderrepresentatie in sport.

Je kan meedoen met de workshop door je in te schrijven via de website www.belgianhomelesscup.be.
Voor een bezoek is inschrijven niet nodig.

De tafel die tijdens de workshop opnieuw wordt vormgegeven, zal getoond worden in de Beursschouwburg tijdens de wereldbeker voetbal in Brazilië op 12 juni.

De workshop is deel van kick%sync%trans, een project van Zeljko Blaçe.

In samenwerking met :
Rainbowhouse, L-festival, Belgian Homeless Cup, Beursschouwburg

Links :
http://www.timelab.org/nl/project/football-everyone-queering-sport
http://www.timelab.org/nl/project/sports-everyone

///////////////////////////////

Genre · Queer · Atelier ·

info portfolio

GenderBlending

GenderBlending était une session de travail tenue au Beursschouwburg du 17 au 22 novembre 2014. Pendant une semaine elle a réuni des bodyhackeurs, des théoricien.nes 3D, des activistes de jeux, des designers queer et des féministes tech, afin de questionner les représentations clichées des corps (...)
GenderBlending was een werksessie van 11 tot 22 November 2014 in Beursschouwburg. GenderBlending bracht bodyhackers, 3D-theoretici, game-activisten, queer designers en softwarefeministen rond de tafel om samen typische digitale verbeeldingen van het lichaam uit te dagen, om stereotypen rond (...)